home Instagram Logo.wine facebook icon rood logo krzv het spaarne

datum 2024

sponsorlogos 2023 breed

sponsorlogos rechts web

Stremming Spaarne en ringvaart 25 & 26 mei 2024

Deze informatie is bedoeld voor iedereen die niet mee doet aan de wedstrijd, maar wel op 25 & 26 mei 2024 over het Zuiderbuitenspaarne en de ringvaart wil varen. Dat kan op die dagen tijdens vier tijdvakken niet. Hieronder leest u waarom en wanneer dat niet kan.

Het evenement
Op zaterdag 25 & zondag 26 mei 2024 organiseert roei- en zeilvereniging KR&ZV Het Spaarne de Spaarne Lenterace. De Lenterace is een roeiwedstrijd over 2 en 4,5 kilometer waaraan ca 1300 wedstrijdroeiers mee doen in circa 350 boten. Die boten gaan verdeeld over twee dagen in vier shifts over het water. De start van de 4,5 km wedstrijd is op de ringvaart nabij de brug bij Zwaanshoek/Bennebroek. De start van de 2 km is nabij de kruising Spaarne/Ringvaart. De finish is ter hoogte van ons verenigingsgebouw langs het Zuiderbuitenspaarne (iets ten noorden van zaagmolen de Eenhoorn).

De hinder
Voor een veilig en goed verloop van de wedstrijd is het nodig de wedstrijdbaan op beide dagen twee keer per dag af te sluiten voor overig vaarverkeer. Op onderstaand kaartje zijn de afgesloten delen van Zuiderbuitenspaarne en Ringvaart aangegeven.

kaart informatie afsluiting - webKlik op de kaart voor een vergroting

De provincie Noord-Holland heeft ons vergunning gegeven voor de afsluiting. De provincie is bevoegd gezag in het kader van de scheepvaartverkeerswet. Tijdens de afsluitingen – of stremmingen zoals de provincie het noemt- is het niet toegestaan de wedstrijdbaan te betreden. De tijdstippen van de afsluitingen staan op deze kaart:

Stremming kaart 2022 webKlik op de kaart voor een vergroting

Zegt het voort
De provincie en de havendienst van de gemeente Haarlem hebben de afsluitingen gepubliceerd op www.vaarweginformatie.nl Onze ervaring is echter dat de informatie op die website niet iedereen bereikt. Wij nodigen u daarom uit uw leden, huurders of passanten te informeren over deze afsluiting. Op die manier helpt u ons voorkomen dat we mensen moeten laten wachten totdat de afsluiting weer is opgeheven.

Wij danken u bij voorbaat voor de te nemen moeite.

Meer informatie?
Mochten we aanvullende informatie hebben, dan publiceren wij dat op deze pagina. Mocht u vragen hebben, neemt u dan contact op met ons. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.