home Instagram Logo.wine facebook icon rood logo krzv het spaarne

datum 2024

sponsorlogos 2023 breed

sponsorlogos rechts web

Parkeren botenwagens

Kom je met een botenwagen naar de Spaarne Lenterace, lees dan deze pagina even goed door (zonder botenwagen? Dan klik je hier). Dat is nodig omdat er voor de Spaarne Lenterace een strikt veiligheidsplan geldt waarbij in geval van calamiteiten ons botenhuis bereikbaar moet zijn voor hulpdiensten. Er moeten dan geen botenwagens in de weg staan. Daarom staat onderaan een kaartje met het volgende:

  • Parkeren is niet toegestaan:

o   In de rode zone rondom het Marisplein (aan de kant van het water of het clubhuis)

o   De Eerelmanstraat, die wordt vrijgehouden voor toegangsweg voor transport van botenwagens.

  • Parkeren is wel toegestaan:

o   In de oranje zones van het Marisplein (aan de west- en zuidkant), in de Neuhuysstraat en in de Weisenbruchweg, zo lang het clubhuis bereikbaar blijft voor hulpdiensten

o   langs de gehele Tooropkade of alle andere straten

  • Een gedeelte van de parkeerplekken aan de Tooropkade, langs het grote grasveld hebben wij gereserveerd voor de grote botenwagens van BWC, Rijnland en WeCargo. Zie ook gele vakken op de kaart. Dit in verband met de grote hoeveelheid boten die deze bowa’s herbergen. Deze parkeerplekken zijn afgezet met hekken en linten. Wij verzoeken u deze reservering te respecteren.

parkeren botenwagens 2023

  • Vermijd de Mauvestraat (meest zuidelijke toegangsstraat) . Deze heeft een scherpe bocht richting de Tooropkade in combinatie met de auto's die daar normaliter geparkeerd staan. De andere toegangsstraten (Eerelmanstraat, Neuhuys, Weissenbruch) lenen zich iets beter voor een bowa.
  • Parkeer de wagen niet voor een uitrit van een huis
  • Indien u aan het grote grasveld van de Tooropkade parkeert, houdt u dan wat ruimte over tussen de botenwagens zodat ploegen met hun boot de straat op kunnen richting de vlotten.
  • In 2022 heeft een botenwagen schade aangericht aan de auto van een buurtbewoner en is daarbij ook nog zonder overleg weggereden. Daarom : bij twijfel over een moeilijke situatie of manoeuvre, laat uw bijrijder altijd uitstappen of vraag hulp van een omstander. En als u een bijzonder geluid hoort, stap dan uit en vergewis u dat er geen schade is gemaakt. Liever dat u er een paar minuten langer onderweg bent dat we achteraf uren moeten besteden aan verzekeringskwesties.

Hartelijk dank voor de medewerking.

Overigens is het mogelijk om al vrijdag de botenwagen te brengen. Er is echter geen bewaking gedurende de nacht. Schroom niet bij ons binnen te stappen voor verse koffie, misschien dat de bar nog open is.

Mocht je nog vragen hebben over het parkeren van botenwagens, neem dan contact op met de wedstrijdleiding (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Erwin Poeze